meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Een vaste thuiswerkdag: vloek of zegen?

Thuiswerken is nogal eens het onderwerp van discussie. Het heeft verschillende voor- en nadelen voor de werknemer als de werkgever. Wij zetten het nog eens voor je op een rijtje. 

De voordelen
Thuiswerken kan erg handig zijn voor werknemers. Je hoeft geen rekening te houden met lange reistijden en staat dus ook niet in de file. Als je breder kijkt heeft dit ook maatschappelijke voordelen, omdat de CO2-uitstoot wordt verminderd. Uit onderzoek is gebleken dat de ochtend- en avondspits met 20% verminderd als elke werknemers een dag per week thuis werkt. Daarnaast zorgt het voor eer flexibiliteit voor de werknemer. Je kan kleine dingen regelen zoals het aanvragen van een nieuw paspoort in het gemeentehuis, waarvoor je anders misschien een dag verlof moest opnemen. 

De nadelen
Voor werknemers kan thuiswerken een uitdaging zijn. De verandering van de omgeving zorgt ervoor dat je de zorg- en werktaken tegelijkertijd zou kunnen uitvoeren. Het is lastig om hierin de balans te vinden, maar door de flexibiliteit kan je schuiven met beide taken. Sommige werkgevers kunnen achterdochtig worden van thuiswerken. Ze zijn bang dat werknemers er vooral privé op vooruit gaan of het als veredelde kinderopvang zien. Veel werkgevers zijn bang dat ze met thuiswerken de controle verliezen over hun werkgevers, maar uiteindelijk weet de werkgever op kantoor ook niet wat werknemers precies doen en mee bezig zijn. Een tip voor werkgevers: Stuur aan op de behaalde resultaten in plaats van de aanwezigheid op kantoor. De behaalde resultaten tellen uiteindelijk veel zwaarder mee voor het functioneren van iemand. De flexibiliteit van bijvoorbeeld vergaderingen gaat erop achteruit. Als iedereen een vaste thuiswerkdag heeft dan kan het lastig zijn om een vergadering te plannen waarbij het hele team aanwezig is. Toch is het mogelijk. Er zijn verschillende technologische middelen inzetbaar die ervoor zorgen dat iedereen toch ‘aanwezig’ kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan conference calls, videomeetings of een sociaal platform. Niet elke werktaak leent zich voor thuiswerken. Daarnaast is het voor de groepssfeer goed om elkaar wel te blijven zien. Dat versterkt het teamgevoel. Zorg er daarom voor dat je regelmatig met het team bij elkaar komt om de sfeer goed te houden.

 Conclusie?
We kunnen concluderen dat er verschillende voor- en nadelen kleven aan thuiswerken. Veel HR-experts zijn voorstander van thuiswerken, maar willen daarbij wel aanstippen dat een vaste thuiswerkdag niet perse een goed idee is. Het is beter dat de medewerkers zelf de vrijheid en autonomie krijgen om hun dagen in te delen in samenwerking met collega’s en leidinggevenden. Op deze manier hoeft het plannen van een vergadering ook geen hele opgave te zijn. Flexibiliteit zou van twee kanten moeten komen. 

Bron: jobat

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek