meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

De 10 gouden tips om lichamelijke klachten te vermijden

Heb jij ook wel eens last van je rug als je aan het werk bent of de hele dag achter de computer zit? Of je nou zittend of staand werk doet, met onze tips verminder of vermijd je rugpijn.

1.Let op je houding.
Een goede houding is waar het allemaal mee begint. Of je nou staat of zit, het is hoe dan ook belangrijk om je rug recht te houden en niet kon te zitten of staan. Breng je schouders naar achter en omlaag en trek je kin lichtjes in, dat zorgt al snel voor een rechte rug. Zit je dagelijks in een bureaustoel achter de computer? Zorg er dan voor dat je met je rug de leuning raakt en niet voorover gebogen zit.

2.Investeer in jezelf (en een goede bureaustoel).
Tegenwoordig doen veel mensen hun werk zittend achter de computer.Het is daarom belangrijk om te investeren in een goede stoel, want deze zorgt voor voldoende en goede rug- en zitsteun. Let er daarnaast op dat je kiest voor een verstelbare stoel zodat je de stoel naar jouw wensen kan instellen.

3.Zittend bewegen.
De bureaustoel kennen we natuurlijk allemaal, maar heb je ook al van een zitbal gehoord? Dit is een soort stevige skippybal waar je op kan zitten in plaats van een bureaustoel. Je houding is meteen goed omdat je niet onderuit kan zitten, je traint je buikspieren omdat je deze moet aanspannen om stabiel te blijven zitten en je kunt er allerlei oefeningen op doen. Let er wel op dat de bal de juiste hoogte heeft en wissel regelmatig af met een gewonen stoel.



4.Slaap in de juiste houding.
Naast je houding achter je bureau is je slaaphouding ook erg belangrijk. Voor je rug is het het beste om op je rug of je zij te liggen. Op je buik slapen is over het algemeen niet zo goed voor je onderrug omdat dit zorgt voor een draaiing van je wervelkolom. Deze draaiing is onnodig en te voorkomen als je slaapt op je rug of je zij.

5.Kies voor kwaliteit.
Door professionals wordt aangeraden om gemiddeld zo’n 7 tot 8 uur te slapen per nacht. Dat is een derde van een volledige dag, dus dan is het ook geen overbodige luxe om te investeren in een degelijk hoofdkussen en een goed matras. Probeer vooral een matras goed uit en laat je voorlichten over de verschillende soorten matrassen en kussen.

6.Squat.
Heb je iets laten vallen? Je bent dan al gauw geneigd om voorover te bukken, maar deze beweging is erg belastend voor je rug. Het is veel beter om door je knieën te gaan, je rug recht te houden en het voorwerp dicht bij je te houden. Zo belast je je rug niet onnodig.

7.Beweging, beweging, beweging!
We weten allemaal dat beweging goed is voor de gezondheid, maar niet iedereen weet dat het lage rugpijn ook kan verminderen en zelfs kan voorkomen. He je zittend werk? Zorg dan dat je regelmatig water gaat halen, wandel een extra stukje naar het toilet, loop een rondje tijdens het telefoneren of wandel samen met je collega’s in de pauze een rondje. Hoe meer beweging je krijgt, hoe sterker je rug zal worden.

8.Train je buikspieren.
Je buik- en rugspieren zijn erg belangrijk in het voorkomen van rugpijn. Train ze regelmatig zodat je sterke spieren opbouwt.

9.Ontspan regelmatig en op tijd.
Bezorgt jouw baan je stress? Neem dan regelmatig de tijd om tot rust te komen. Door stressvolle situaties verkrampen je spieren wat tot spierpijn en kramp kan leiden.

10.Geheugensteuntje.
Ondanks al onze tips zal je merken dat je al snel in het verkeerde patroon kan vervallen als je vergeet om rechtop te zitten of te weinig beweging krijgt. Tegenwoordig bestaan er voldoende apps en gadgets die jou er regelmatig aan herinneren om toch nog even een rondje extra te lopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een activitytracker of een van de vele apps voor op je smartphone. 

Bron: jobat

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek