meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Stressloos op vakantie

Op vakantie gaan vinden we heerlijk. Lekker twee weken op het strand relaxen of ben je meer een actieve vakantieganger die hele dagen op pad is om de omgeving te verkennen? Hoe dan ook, vakanties zijn ideaal om de batterij weer even op te laden. Zo functioneren we het beste. Maar een vakantie kan ook voor heel veel stress zorgen want je hebt ineens moet je op werk nog heel veel regelen en overdragen. Daarom geven we je 10 tips zodat je een stuk relaxter je vakantie in gaat:

  1. Maak het bekend

Laat je collega’s, medewerkers, klanten en leveranciers tijdig weten dat je afwezig zult zijn. Op deze manier kan je belangrijke zaken bespreken ruim voordat je vertrekt in plaats van 3 minuten voordat je op vakantie gaat.

  1. Plan je werk

Vlak voor je vakantie is het natuurlijk niet zo handig om een groot project te beginnen. Bedenk goed welke zaken je afgerond wilt hebben voor je vakantie en welke wel kunnen wachten tot wanneer je weer terug bent.

  1. Organiseer je werkoverdracht

Zorg dat je je werk goed hebt overgedragen. Geef de juiste persoon de juiste taak en zorg ervoor dat ze snappen wat de bedoeling is. Maak daarnaast ook afspraken over je bereikbaarheid voor dringende zaken tijdens je vakantie of verlof. Niets is zo vervelend als constant gestoord worden tijdens je welverdiende vakantie.

  1.  Laat je telefoon doorschakelen

Kijk eens naar een mogelijkheid om je telefoon automatisch door te laten schakelen naar iemand die jouw werkzaamheden overneemt of naar een antwoordapparaat. Meld hierin wel duidelijk dat je op vakantie bent en wanneer je weer te bereiken bent.

  1. Schakel een automatische mail in

Zorg ervoor dat iemand een mail ontvangt wanneer hij of zij jou mailt met een bericht dat je tijdelijk afwezig bent en wanneer je er wel weer bent. Geef jezelf een paar dagen extra speling zodat je werk kunt inhalen voordat je alle mails moet beantwoorden.

  1. Ontwijk zo veel mogelijk media

Probeer niet elke dag je telefoon te checken en je mail te lezen, zo kom je nooit tot rust. De wereld blijft echt wel draaien, ook als jij je mail niet hebt gelezen.

  1. Pak op tijd je koffers

Neem ruim de tijd om je koffers in te pakken en de laatste dingen in huis te regelen. Zorg dat je al je reisdocumenten geregeld hebt en gebruik eventueel een inpaklijst zodat je geen belangrijke dingen vergeet. Natuurlijk kan je een tandenborstel overal wel krijgen maar het is toch makkelijker als je ‘m zelf gewoon mee neemt.

  1. Laat je agenda leeg na je vakantie

Plan geen vergaderingen en afspraken in voor de eerste dagen na je vakantie. Zo kan je rustig je post en mail doornemen zonder dat je een druk programma hebt.

  1. Doe een back-up

Maak eens een back-up van je computer. Het zal je maar gebeuren dat je pc crasht of er iets anders naars gebeurt. Het bespaart je veel ellende en tijd en het is zo gedaan.

  1.  Geniet!

Last but not least: geniet! Dat is uiteindelijk het doel van je vakantie. Optimaal genieten en uitgerust terug komen. Geniet van de prachtige natuur om je heen en je familie of vrienden waarmee je op vakantie bent.

Heb je ze allemaal aandachtig doorgelezen? Dan kan jij vast met een gerust hart op vakantie om optimaal te genieten. En als je terug komt kan je met goede moed weer hard aan het werk want ook dat is best leuk toch? Fijne vakantie allemaal!

 

 

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek