meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Verslavende ‘even-tussendoor-klusjes’

Druk, druk, druk, je weet dat je die ene belangrijke klus af zou moeten maken maar toch blijf je het uitstellen. Hij blijft maar in je hoofd rondspoken maar het lukt maar niet om dat begin te maken. Je voelt je onrustig en je blijft er de hele dag aan denken en houdt er zelfs een naar gevoel aan over. Je voelt het in je hele lichaam, maar toch pak je die ene vervelende taak niet op …

Alles voelt beter dan aandacht besteden aan die lastige taak, maar toch kun je er maar beter gelijk mee beginnen! Voor je het weet zit je de hele dag andere dingen te doen zoals een ochtend mailtjes beantwoorden, telefoontjes plegen of bijpraten met collega’s. En aan het einde van de dag ligt die moeilijke taak nog steeds op het bureau.

Van uitstel komt afstel
We tuinen er elke keer weer in. Herken je het ook? Je hebt een grote belangrijke maar toch wel lastige taak maar in plaats daarvan vervul je alle kleine onbelangrijke klusjes die je al tijden uitstelt. Dit komt omdat die kleine klusjes makkelijk zijn af te ronden. Onze hersenen zien dit als klusjes die makkelijk te volbrengen zijn en daarom verkiezen we de ‘even-tussendoor-klusjes’ boven die ene lastige taak.

Verslavend
Kleine ‘even-tussendoor-klusjes’ werken verslavend. Vooral als we tegen een grote moeilijke taak opzien, zijn die simpele klusjes een makkelijke en snelle beloning. Het voelt namelijk wel alsof je iets hebt afgerond en dat geeft ons een gevoel van voldoening. Zo werk je een heel lijstje af en kan je het ene na het andere ‘even-tussendoor-klusje’ afstrepen van je lijstje. Het voelt heerlijk!

Maar op de lange termijn heb je op zo’n dag vrij weinig bereikt. Die ene lastige grote taak heb je namelijk niet af gekregen. Al die kleine klusjes tussendoor zijn niet representatief voor wat we allemaal kunnen en voor collega’s en je baas zijn ze ook niet bepaald van waarde. Het is dus hoog tijd om te leren hoe je omgaat met lastige taken zodat je niet elke keer terug valt op de ‘even-tussendoor-klusjes’!

Hoe moet je het dan wel aanpakken?
Kijk je op tegen een vervelende taak? Wees dan eens eerlijk tegen jezelf en kijk eens goed waarom je deze taak elke keer voor je uitschuift. Merk je dat je twijfelt of je dit überhaupt wel kan? Of ben je bang voor je eigen te hoge lat? Of ben je gewoon geïrriteerd omdat je het elke keer weer vooruit schuift?

Zet voor jezelf op een rijtje waarom je deze klus elke keer voor je uit schuift en zo kan je ook zorgen dat je het de volgende keer anders doet. . Blijf jezelf hier op trainen want je zult ontdekken dat het afronden van die vervelende taak veel meer voldoening geeft dan een hele lijst rotklusjes! En zo wordt jij die topper die zijn / haar hand niet omdraait voor een lastige taak omdat je weet dat je het kan. Succes!

Tips: zonder jezelf even af indien mogelijk, zet de telefoon uit/stil, zet het in je (outlook) agenda, deur van je kantoor dicht,....heb je nog meer tips laat het ons weten.

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek