meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Wat te doen tegen stress?

Een drukke baan en een druk leven, tegenwoordig is iedereen druk en constant in de weer. Stress is een groeiend probleem onder werknemers, vooral als je werkt met deadlines. Stress is erg vervelend en erg slecht voor je. Daarom geven we je vijf korte adviezen waarmee je het stressgevoel gedeeltelijk of misschien wel helemaal kan onderdrukken want die deadlines zijn niet zo maar verdwenen!

Beweging

Veel mensen hebben tegenwoordig een kantoorbaan waardoor ze veel te weinig bewegen. Beweging zorgt voor een goede bloedsomloop waardoor je minder klachten ervaart en bij het sporten komt het stofje endorfine vrij, wat zorgt voor energie. Begin en eindig je werkdag daarom met lichaamsbeweging. Loop in je pauze buiten een blokje om en sta af en toe op van je stoel om koffie te halen. Je hoeft dus echt niet urenlang in de sportschool te staan, een paar simpele yoga-oefeningen kan al genoeg zijn.

Weg achter het computerscherm

De dag beginnen en eindigen met bewegen is goed voor je maar sta af en toe ook even op om weg te zijn van je computerscherm. Geef je ogen en lijf de rust die ze nodig hebben. Je ogen zijn er niet voor gemaakt om de hele dag naar een scherm te kijken op 30 cm afstand. Dit merk je doordat je hoofdpijn, nekpijn of rugpijn krijgt. Geef ze even de rust en zodat je daarna vol hernieuwde energie er weer keihard tegenaan kunt.

Groene thee

Drink groene thee! Het is wetenschappelijk bewezen dat groene thee stoffen bevat die rust in je lijf en geest brengen en dat kan je wel gebruiken tijdens een drukke en stressvolle dag. Blijf dus weg van de koffie, cola en energiedrankjes en drink een lekker kopje groene thee!

Afspraken

Stel prioriteiten voor jezelf. Natuurlijk wil je graag vooruitgang boeken en met iedereen in zee gaan, inclusief de bijbehorende afspraken en belletjes. Maar soms is het gewoon verstandig om jezelf ook wat lucht te gunnen want een volle agenda zorgt gegarandeerd voor stress. Kijk dus uit met afspraken en beloftes en geef jezelf wat ademruimte.

Rustgevende geurtjes

Oke, we geven het toe, het klinkt misschien ietwat zweverig maar lekkere geurtjes rondom je werkplek helpen de stress te verlichten. Steek zo nu en dan een lekkere geurkaars aan en voel jezelf tot rust komen. Maar pas wel op en overdrijf het niet. Een kantoor dat ruikt naar wc-verfrisser is voor niemand fijn.

En, denk je dat je er weer tegenaan kunt na onze vijf tips om stress te verlichten? Wij gaan het toch maar eens uitproberen op een stressvolle dag!

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek