meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Promotie maken in 8 stappen

Intern hogerop komen is best wel lastig. Daar ben je lang mee bezig en je moet het goed plannen. Je kan niet zomaar je CV indienen als er een vacature op intranet verschijnt, dat zou wel erg makkelijk zijn.

De routes voor loopbaanontwikkeling zijn in de zakelijke wereld vaak erg onvoorspelbaar.  Wat voor de één werkt, werkt niet voor de ander. Sommigen komen hogerop door toeval of omdat ze veel geluk hebben. Anderen moeten er keihard voor werken. Toch zijn er genoeg dingen die je kunt doen waardoor je een veel grotere kans hebt op een promotie of nieuwe functie en zo heb je ineens een stapje voor op je andere collega’s. Daarom hebben we 8 tips op een rijtje gezet om promotie te maken:

  1. Netwerken, netwerken, netwerken!

Ja, we weten het, het klinkt cliché, maar in het bedrijfsleven gaat het vooral om wie je kent, en niet om wat je weet. Het is belangrijk om contacten te leggen en relaties te ontwikkelen met iedereen op je werk. En misschien denkt iemand wel aan jouw als er een nieuwe functie vrij komt.

  1. Doe meer dan wat van je verwacht wordt.

Managers zijn altijd op zoek naar mensen die bereid zijn om meer te doen dan alleen hun plicht. Wees dus niet bang om nieuwe taken of projecten op je te nemen. Goed voor jouw zelfontwikkeling en goed voor je CV!

  1. Hou je voortgang bij

Probeer in een overzicht bij te houden wat je allemaal hebt bereikt binnen je functie en update het overzicht regelmatig. Als er zich dan plotseling een intern promotie- of sollicitatiegesprek aandient, dan heb jij een hele lijst met redenen klaar liggen waarom jij die promotie of nieuwe functie verdient!

  1. Ontwikkel je vaardigheden

Natuurlijk heb je een goede opleiding of heel veel werkervaring, maar iets waarmee je er echt bovenuit springt, is het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Je bent nooit uitgeleerd en er zijn altijd momenten op het werk om je te ontwikkelen. Daarnaast straal je uit dat je er voor de volle 100 procent voor gaat en dat je streeft naar vooruitgang.

  1. Zorg dat je wordt gehoord

Spreek duidelijk en hard genoeg zodat iedereen je kan horen, maar die dit wel op een vriendelijke en zelfverzekerde manier. Het is niet voldoende om alleen maar ergens heel goed in te zijn, je moet er ook voor zorgen dat je wordt gehoord!

  1. Geef complimentjes

Geef eens een compliment aan een collega of een bepaald team wanneer ze hard hebben gewerkt of een bepaalde taak heel goed hebben uitgevoerd.

  1. Blijf bij met vakliteratuur

Doe je huiswerk. Zorg dat je bij blijft over nieuws en publicaties uit jouw specifieke bedrijfstak en spreek erover met je collega’s en baas, zodat je kan laten zien dat je op de hoogte bent van het laatste nieuws.

  1. Zoek een mentor

Weet je niet zo goed welke stappen je moet zetten om promotie te maken of hogerop te komen? Probeer dan eens om een mentor te zoeken, iemand met veel ervaring in het vak die jou van alles kan bijbrengen. Zo kan je profiteren van advies en coaching en laat je je werkgever zien dat je serieus bent over je toekomst.

Ben jij al bezig met de voorbereiding voor een promotie of nieuwe vacature? Succes! We hopen dat onze tips je zullen helpen! 

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek