meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Lekker

Kabeljauw met cherrytomaten

Lekkere gebakken kabeljauwfilet met balsamicoazijn, kappertjes, basilicum en cherrytomaatjes

Wat heb je nodig?

  • 4 stukken kabeljauwfilet of kabeljauwhaasje a 150 gr
  • 250 gr cherrytomaatjes aan tros
  • 1 eetl balsamicoazijn
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 eetl kappertjes
  • Bosje verse basilicum
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • Beetje bloem om te paneren
  • 30 gr pijnboompitten
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bestrooi de vis met peper en zout. Snijd de knoflook in schijfjes en bak deze licht bruin in een koekenpan met een beetje olijfolie en schep ze er daarna uit. Haal de vis door de bloem en bak deze daarna in dezelfde pan ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Draai ze voorzichtig om.
 
kabeljauw met cherry tomaten 01
kabeljauw met cherry tomaten 01
kabeljauw met cherry tomaten 01
Leg de vis daarna in een ovenschaal en verdeel de knoflook schijfjes er over. Snijd de citroen doormidden en snijd een helft in schijfjes en bewaar de andere helft voor het sap. Snijd de basilicum fijn en meng deze met de kappertjes, balsamicoazijn en sap van de halve citroen.
 
kabeljauw met cherry tomaten 01
kabeljauw met cherry tomaten 01
kabeljauw met cherry tomaten 01
Halveer de citroenschijfjes en leg deze op de vis. Verdeel het basilicum mengsel er over en bestrooi met de pijnboompitten. Zet de vis nog 10 minuten afgedekt in de oven.
 
Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/kabeljauw-met-cherry-tomaten/
BB 

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek