Lekker
Kabeljauw met cherrytomaten
Lekkere gebakken kabeljauwfilet met balsamicoazijn, kappertjes, basilicum en cherrytomaatjes
Wat heb je nodig?
- 4 stukken kabeljauwfilet of kabeljauwhaasje a 150 gr
- 250 gr cherrytomaatjes aan tros
- 1 eetl balsamicoazijn
- 1 eetl olijfolie
- 2 eetl kappertjes
- Bosje verse basilicum
- 1 citroen
- Peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- Beetje bloem om te paneren
- 30 gr pijnboompitten
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bestrooi de vis met peper en zout. Snijd de knoflook in schijfjes en bak deze licht bruin in een koekenpan met een beetje olijfolie en schep ze er daarna uit. Haal de vis door de bloem en bak deze daarna in dezelfde pan ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Draai ze voorzichtig om.
Halveer de citroenschijfjes en leg deze op de vis. Verdeel het basilicum mengsel er over en bestrooi met de pijnboompitten. Zet de vis nog 10 minuten afgedekt in de oven.
Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/kabeljauw-met-cherry-tomaten/
BB