meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Goed voorbereid naar netwerkborrels

De netwerkborrel: do’s en don’ts.

Netwerkborrels zijn er niet alleen voor de gezelligheid. Wanneer je je actief opstelt tijdens een netwerkborrel kun je er nieuwe en interessante contacten aan over houden. En dat is natuurlijk wel de bedoeling van een netwerkborrel. Met de komst van alle kerst- en  nieuwjaarsborrels in de aankomende weken zal menigeen liever een aantal uur overwerken dan dat ze naar zo’n netwerkgelegenheid gaan. Wij denken dat een netwerkborrel juist heel leuk en vooral interessant kan zijn. Daarom geven we je een aantal do’s en don’ts voor alle aankomende netwerkgelegenheden zodat jij goed voorbereid bent!

Do’s :

  • Vraag de gastenlijst op

Probeer erachter te komen wie er allemaal zullen zijn zodat je van tevoren kunt bekijken wie je allemaal wilt spreken. 

  • Goed luisteren

Vaak ben je geneigd om je ingestudeerde ‘pitch’ aan iedereen te vertellen maar hier moet je mee oppassen.  Praat niet te lang over jezelf maar probeer vooral goed te luisteren naar je gesprekspartner. Nog een pluspuntje: mensen die goed luisteren, worden aardig gevonden.

  • Laat een visitekaartje achter

Als je een goed gesprek met iemand hebt gehad, geef diegene dan een visitekaartje. Zorg dat je een mooi en verzorgd visitekaartje hebt zodat je een goede indruk achter laat.

  • Onderhoud je contacten

Wanneer je een interessant gesprek hebt gehad, is het minstens zo belangrijk om contact te behouden. Stuur diegene een mailtje of voeg de persoon toe op LinkedIn.

Don’ts:

  • Geforceerd zoeken naar klanten

Ga niet geforceerd op zoek naar klanten. Als je met dit doel naar een netwerkborrel gaat, zal je waarschijnlijk niet zo veel succes hebben. Het ontmoeten van branchegenoten of het helpen van anderen is veel waardevoller en het is altijd fijn om een beroep te kunnen doen op een branchegenoot

  • Continue een hapje en drankje in de hand hebben

Als je in gesprek bent is het fijn om iets in je handen te hebben en op een borrel is een hapje of drankje dan de meest voor de hand liggende optie. Toch is dit niet zo'n goed idee want dit leidt vaak tot net iets te veel eten of drank binnen krijgen. En je wilt niet de collega zijn die dronken was op de kerst- of netwerkborrel.

  • Mensen afwimpelen met smoesjes

Soms levert een gesprek niet op wat je ervan gehoopt had of heb je geen klik met diegene. Het ligt voor de hand om dan met een smoesje je uit de voeten te maken maar zo kom je niet heel oprecht over. Wees gewoon beleefd en eerlijk. Laat weten dat je het leuk vond om diegene te ontmoeten maar dat je ook nog wat andere mensen wilt ontmoeten. Eerlijkheid duurt het langst!

  • Te lang blijven hangen bij dezelfde mensen

Blijf niet te lang hangen bij dezelfde of bekende mensen. Zo haal je nooit het beste uit je netwerkborrel. Als je te lang met iemand blijft praten en het klikt, maak dan een vervolgafspraak zodat je op de borrel nog een aantal andere mensen kan ontmoeten.

Heb je alle do’s en don’ts doorgelezen? Doe er je voordeel mee en zorg dat jij bij de volgende netwerkborrel je “skills” kan laten zien!

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek