meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Grootste e-mail ergernissen

De meest voorkomende e-mailergernissen

Sinds de opkomst van e-mail voor het grote publiek, rond 1995, is de manier waarop we werken en communiceren enorm veranderd. In zowel het zakelijke leven als privé heeft de e-mail de brief zo goed als vervangen. Het is snel, makkelijk, goedkoop en je bouwt automatisch een archief op. Dit zijn een aantal heel belangrijke voordelen maar er zitten ook nadelen aan de e-mail. 

Dit zijn volgens ons de grootste e-mailfrustraties:

1. De niet ontvangen mail
Bij een Mail Delivery Failure is de bezorging van de e-mail niet gelukt. De ontvangende kant heeft jouw e-mail dus niet ontvangen. Er kunnen diverse redenen zijn waarom een bericht niet kan worden afgeleverd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een te volle mailbox aan de ontvangende zijde, storing op de ontvangende mailserver of een foutief getypt e-mailadres. Allemaal heel logisch maar wel erg irritant want nu moet je de e-mail opnieuw sturen. En dan maar hopen dat deze wel aankomt!

2. De mail zonder bijlage
Het gebeurt jou vast ook wel eens. Je typt een mailtje, verwijst hierin naar een document in de bijlage, typt het e-mailadres en het onderwerp en dan klik je op verzenden. Op het moment dat je op verzenden klikt weet je het al… je bent de bijlage vergeten. Waarschijnlijk is het daarop volgende mailtje met als onderwerp ´En dan nu wel met bijlage´ de meest verstuurde mail ter wereld. Meestal kom je er wel op tijd achter maar het is helemaal vervelend als de zender niet eens merkt dat hij/zij de bijlage is vergeten en je dus moet vragen om de bijlage.

3. De mail met een verkeerd gespelde naam
Als jij ook een bijzondere of ingewikkelde naam hebt dan ben je het inmiddels vast wel gewend. Niemand kan jouw naam goed uitspreken, laat staan schrijven of typen. Een eerste keer is het misschien nog grappig maar op een gegeven moment ben je het wel zat. En vooral in mailtjes staat het heel slordig. Maar ja, fouten zijn menselijk en het gebeurt iedereen helaas wel eens.



4. De spammail
Irritante, opdringerige mails van bedrijven, onbekenden die beweren dat je een miljoen hebt gewonnen en je alleen je bankgegevens hoeft door te geven of vrouwen die graag met je willen afspreken. Herken je deze onderwerpen? Dan heb jij ze vast ook wel eens in je mailbox. Zullen er echt mensen zijn die hier intrappen?

5. De dagelijkse nieuwsbrief
Herken je het? Ooit heb je je eens ingeschreven voor de nieuwsbrief van een of ander vaag bedrijf en nu heb je elke dag een mail binnen en kom je er met geen mogelijkheid meer vanaf. De volgende keer toch maar drie keer nadenken voor je je inschrijft voor zo’n dagelijkse nieuwsupdate!

Het is duidelijk, er zijn heel wat e-mailergernissen. Maar moeten we dan allemaal weer op de ouderwetse brief over? Zo ver zal het nooit komen want er zitten nog altijd meer voordelen dan nadelen aan e-mails!

Tekst: Joyce Teunissen

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek