meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Tips om waardevolle werknemers te binden en behouden

​4 tips om waardevolle werknemers te binden en te behouden

Gemotiveerde en getalenteerde werknemers houden een succesvolle organisatie draaiende. Organisaties steken veel energie, tijd en kosten in het vinden van goede werknemers maar hen behouden is ook nog een hele uitdaging. Vraag jij je af wat jouw organisatie kan doen om werknemers tevreden te maken en te behouden? Wij hebben 4 tips voor je waarmee jij je goede werknemers behoudt en het beste uit je organisatie haalt. Ben je er klaar voor?

Tip 1. Stimuleer groei en ontwikkeling.
Zelfontplooiing is een basisbehoefte van de mens. Daarom is het belangrijk om werknemers de kans te bieden om zichzelf te ontwikkelen en hogerop te komen binnen hun vakgebied. Dit kan door de werknemers cursussen aan te bieden waarmee zij hun kennis kunnen vergroten of trainingen in groepsverband of individueel aan te reiken. Daarnaast kan de organisatie de werknemer een breed carrièreperspectief bieden zodat de werknemer zich kan ontwikkelen.

Tip 2. Bied de mogelijkheid om kennis te delen
Zorg dat werknemers zich relevant en betrokken voelen bij de organisatie door kennis te delen en te laten delen. Creëer kansen voor werknemers om dit te doen en neem barrières weg, zo maak je het makkelijker om kennis met elkaar en anderen te delen. Werknemers met specialistische kennis kunnen intern en extern workshops geven aan collega’s of andere partijen. Andere manieren van kennis delen zijn het begeleiden van stages en schoolopdrachten of zelfs lezingen geven op hogescholen en universiteiten. Zo voelen mensen zich gewaardeerd en belangrijk.

Tip 3. Bied ruimte om zelfstandig te werken
Zorg ervoor dat medewerkers de mogelijkheid wordt geboden om zelfstandig te werken. Zelfstandigheid is heel belangrijk, want niemand wil als een klein kind aan de hand worden genomen. Ook wordt er op deze manier meer in oplossingen gewerkt dan dat werknemers zich richten op de problemen. Zo kunnen werknemers zich ontwikkelen en groei je als bedrijf net zo hard mee. Je creëert een gezamenlijk doel waar medewerkers betrokken zijn en mee kunnen denken. Zeker bij grote organisaties is dit van groot belang!

Tip 4. Begeleid medewerkers bij het vinden van de juiste plek binnen de organisatie
Zorg ervoor dat de juiste persoon op de juiste plek zit. Neem hiervoor de tijd want het is belangrijk om talent op de juiste plek te hebben voor het functioneren van je organisatie maar ook voor de werknemers zelf. Begeleid werknemers hierbij en sta open voor ideeën van hun kant. Vaak weten werknemers zelf heel goed waar ze goed in zijn en waar ze het beste op hun plaats zijn.

Succes met de tips!

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek