meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

8 to do’s voor je gaat slapen om succesvol te zijn

8 to do’s voor je gaat slapen om succesvol te zijn

Op je werk is het druk. Er is altijd wel wat te doen en het liefst zou je tien armen hebben en op vijf verschillende plekken tegelijk zijn.. maar dat kan helaas niet. Als je zo druk bent geweest, is het moeilijk om alle werkstress van je af te zetten. Lange werkdagen, veel uren maken en de hoge stress van het presteren eist soms zijn tol. Daarom is het belangrijk om op de juiste momenten je rust te pakken en goed te slapen. Uit een Amerikaans onderzoek kwam naar voren dat succesvolle ondernemers zorgen dat ze een goede nachtrust krijgen zodat hun productiviteit gedurende de dag zo hoog mogelijk is. Goed slapen is dus belangrijk, maar wat dacht je van de dingen die je doet voordat je gaat slapen?

Je slaap wordt beïnvloed door de activiteiten die je doet voordat je gaat slapen. Je slaap beïnvloedt je welzijn en dit kan weer invloed hebben op je dag en je productiviteit. Het is dus belangrijk om even niet met werk bezig te zijn en een gezond ritueel te volgen voordat je gaat slapen. Daarom hebben wij 8 to do’s voor je zodat je steeds iets succesvoller wordt.


# 1. To-do lijstjes maken
Schrijf het van je af! Maak een lijstje met alles wat je nog moet doen, regelen of organiseren. Als je het opschrijft, hoef je ook niet bang te zijn dat je iets gaat vergeten en maak je gelijk je hoofd leeg. Je hebt je lijstje en zo hoef je ze morgen alleen maar af te vinken. Zo kan je met een helder hoofd en zonder schuldgevoel gaan slapen of één van onze volgende tips uitvoeren.

# 2. Lezen
Veel mensen vinden het fijn om zich helemaal in een boek, tijdschrift of krant te verdiepen en even alles om zich heen te vergeten. Neem de krant door om weer helemaal bij te zijn met alle gemiste nieuwtjes van die dag. Lees een interessant tijdschrift over jouw interesseveld om je kennis te vergroten en op de hoogte te zijn van alle trends en ontwikkelingen of ga voor een goed boek. Het maakt niet uit wat voor boek, lees waar jij je lekker bij voelt. Misschien vind je het idee voor jouw volgende creatieve uitspatting wel in een roman, fantasieverhaal of inspirerende biografie.

# 3. Maak tijd voor je familie en vrienden
Reserveer een deel van je kostbare tijd voor je familie. Familie is voor veel mensen belangrijk en dat zijn vaak ook de mensen die jou het beste kennen. Je kunt bij ze tot rust komen en al je verhalen en frustraties aan ze kwijt. Ga daarom af en toe eens langs bij je ouders of grootouders of broers en zussen. Ga een goed gesprek aan met je partner of speel een leuk gezelschapsspel met je kinderen. Investeer in quality time met iedereen die je belangrijk vindt en praat over je dag. Zo kan je je dag pas echt goed afsluiten en verwerken.

# 4. De dag herevalueren
We zeiden het net al maar het is altijd even fijn om je dag te bespreken en af te sluiten. Michael Kerr, een internationaal gekende business spreker en auteur, geeft als tip om elke dag voor je gaat slapen drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Een soort dankbaarheidsdagboek. Het herinnert mensen aan wat ze bereikt hebben die dag en kunnen het gebruiken als motivatie of inspiratie. Het leert je bewuster en positiever te leven.

# 5. Mediteren

Het klinkt misschien een beetje zweverig maar mediteren kan een hele goede manier zijn om tot rust te komen, je dag af te sluiten en je tevens voor te bereiden op de volgende dag. Op deze manier kun je zowel lichamelijk als geestelijk relaxen en helemaal tot rust komen.

# 6. Slaap inplannen
Het is soms best moeilijk om je rust te nemen en een goede nacht te slapen. Sommige mensen zien slaap als verloren tijd maar het is wel degelijk heel belangrijk. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je er de volgende dag weer helemaal tegen aan kunt en nog succesvoller kan worden. Te weinig slaap kan zelfs voor een aantal ongezonde bijwerkingen zorgen en kan heel gevaarlijk zijn. Maak er dus een gewoonte van om elke nacht voldoende slaap te pakken en het liefst ook rond dezelfde tijd te gaan slapen. Volgens slaapexperts is dit de beste manier om een gezonde nachtrust te garanderen.

# 7. Ga offline
Succesvolle mensen ontkoppelen. Ga offline en zet alle apparaten om je heen uit of leg ze weg. Morgen is weer een nieuwe dag en piekeren over onafgewerkte taken of de hele avond nieuwe mailtjes checken zorgt er niet voor dat je kan ontspannen. Probeer een hele avond zonder technologie door het leven te gaan en je zult vanzelf merken dat ze best even zonder je kunnen.

# 8. Droom van succes
Ben je bezig met een project om een grote klus? Zorg dan dat je erover droomt of beeld je in dat het tot een goed einde komt. Droom van je succes, denk positief en vermijd de negatieve spiraal aan gedachten. Als jij denkt dat je het kan en er vertrouwen in hebt, dan gaat het lukken. Heb een beetje vertrouwen en geloof in jezelf en je zult zien dat jij binnen de kortste keren succesvol bent!

 

 

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek