meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Het effect van muziek tijdens een meeting

Evenementen en wetenschap
Muziek is tegenwoordig bijna overal aanwezig, we kunnen niet meer zonder. Als achtergrondmuziek, entertainment op jouw evenement of als ondersteuning van een meeting. Als ondersteuning? Jazeker, want muziek kan diverse effecten hebben op de interactie tussen mensen. Meetology.com geeft een aantal voorbeelden:

Wekt creativiteit op
Een Amerikaans onderzoek zette twee groepen respondenten voor een aantal gebruiksvoorwerpen. ‘Kom met alternatieven waar deze voorwerpen voor gebruikt kunnen worden.’ De 'muzikanten' bleken significant creatiever en gebruikten beide hersenhelften intens.

Helpt bij leren
Waar er lange tijd vanuit werd gegaan dat luisteren naar klassieke muziek de hersenen stimuleert om te leren, blijkt nu dat elke vorm van muziek dat effect heeft. Canadees onderzoek toonde aan dat na het luisteren van muziek een persoon eenvoudiger content tot zich neemt.

Het houdt bezoekers vast
Ja echt, muziek kan er voor zorgen dat bezoekers langer op uw evenement blijven. Een studie uit de jaren tachtig toonde ooit al eens aan dat muziek in een winkel er voor zorgde dat mensen langer bleven én dat ze meer uitgaven in deze winkel. Let op, uit de praktijk is gebleken: mensen blijven langer bij langzame achtergrond muziek. Het tegenovergesteld is ook waar: snelle muziek laat gasten eerder vertrekken. Daarom is het goed om jouw muziek zorgvuldig uit te zoeken. Welke muziek past bij de deelnemers van jouw congres of meeting.

Bron: Eventbranche.nl

 

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek