Lekker!
Courgettepasta
Hoofdgerecht
aantal : 4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
Benodigdheden
1 bakje pijnboompitten
1 teen knoflook
1 bos basilicum
400 g spaghetti
2 courgettes
2 dl slagroom
100 g geraspte Parmiggiano Reggiano kaas (Deluxe)
8 stuks scholfilet
Bloem
2 dl olijfolie
Zout en peper
Satéprikkers
Vijzel
Bereidingswijze
Legde ontdooide scholfilets naast elkaar met de huid naar boven en maak er rolletjes van, vastgezet met satéprikkers.
Strooi bloem in een diep bord, haal de rolletjes scholfilet door de bloem.
Verhit 3 a 4 eetlepels olijfolie in een pan.
Bak de rolletjes scholfilet kort aan beide kanten aan.
Leg de rolletjes vervolgens in een ingevette ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Zet de scholfilet 10 minuten in de oven op 140 graden.
Rooster de pijnboompitten. Plet de helft van de pijnboompitten in een vijzel. Pel en snipper de knoflook. Snij de basilicum fijn. Kook de spaghetti gaar.
Was de courgettes en snij in lange dunne slierten. Voeg de courgetteslierten de laatste 2 minuten aan de kokende spaghetti toe. Giet af. Vang 1 dl kookvocht op en meng dit met de slagroom, geraspte kaas, knoflook en de pijnboompitten. Doe de spaghetti en courgette in een pan en meng de saus door de spaghetti. Leg de scholfiletrolletjes erop en garneer met verse blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!