meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Lekker!

Gemarineerde zalm in pittige sojasaus

Ingrediënten voor 2 personen

2 zalmfilets
200 gram peultjes

1/2 rode paprika
100 gr kastanje champignons
50 gr taugé
1 teen knoflook
1/2 chilipeper
1 el sojasaus
1 el sesamolie
zonnebloemolie
peper

marinade:

sap van 1/2 citroen
4 el sojasaus
stukje verse gember van 1 cm
1 teen knoflook
3 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

Voor de marinade: Meng het citroensap met de sojasaus en de olie. Hak de gember en de knoflook fijn en meng door de marinade. Breng de marinade op smaak met peper en zout en leg de zalmmoten hierin. Laat de zalm minimaal een uurtje marineren, maar het liefst een nacht.0

Snijd de paprika in reepjes, champignons in plakjes en hak de knoflook en de rode peper fijn.
Laat een grillpan heet worden en zet een wok op het vuur. Verdeel wat olie in de wok en bak de knoflook en de rode peper aan. Voeg daarna de peultjes en de champignons toe. Bak deze kort aan en voeg dan de paprika en taugé toe en bak nog even kort mee. Breng de groentes op smaak met een scheutje sojasaus en sesamolie en eventueel wat zout. Gril de zalmfilets in ongeveer 3 minuten per kant gaar. Je hoeft geen extra olie toe te voegen, omdat deze in de marinade verwerkt is. De zalm is het lekkerst als deze van binnen nog een beetje rosé is.
Serveer de zalm met de wokgroentes en een lekkere rijst, bijvoorbeeld basmati rijst. Eet smakelijk!
(Bron smulweb)


 

 

 

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek