meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Lekker!

Kerst voorgerecht

Zalmrolletjes met ricotta en komkommer

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr gerookte zalm
100 gr ricotta
1 komkommer
Rasp van 1 citroen
Peper en zout

En zo maak je het:

  • Snij met een kaasschaaf of mandoline dunne plakken van de komkommer. Bestrooi ze met iets zout en leg ze tussen 2 keukenpapiertjes. Zorg dat de komkommer goed uitgelekt is.
  • Verdeel de zalm in de vorm van een grote rechthoek over de folie. Zorg dat de zalm netjes tegen elkaar aan ligt.
  • Breng de zalm op smaak met wat peper en zout.
  • Meng de ricotta met de rasp van de citroen en verdeel dit over de zalm.
  • Verdeel de komkommer in plakken over de zalm.
  • Rol de rol nu voorzichtig op. Dit doe je net als bij sushi, dus niet gewoon rollen, want dan komt het huishoudfolie er tussen te zitten. Je trekt het folie als het ware omhoog en dan rolt de zalm zich vanzelf op.
  • Laat de zalmrol opstijven in de koelkast.
  • Snij de zalm voor gebruik met een scherp mes in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Serveer 2 tot 3 rolletjes per persoon.
  • Besprenkel met een beetje olijfolie en serveer de zalmrolletjes met brood.

Geniet van de kerstdagen!


(Bron: Pauline's keuken)

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek