meetings.nl, vind de perfecte locatie voor jouw zakelijke meeting

klanten reviews

Lekker!

Volgens meetings.nl

Quinoa met kip en champignons (hoofdgerecht voor 2 personen)

Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 200 g kastanjechampignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 el olijfolie
- 50 ml droge witte wijn
- 350 ml groentebouillon
- 150 g kipfilet
- 200 g wilde spinazie (of raapstelen, snijbiet, of zomerpostelein)
- 50 g Parmezaanse kaas
- 2 el bladpeterselie

Bereiden
*Was de quinoa goed en laat uitlekken in een zeefje.
*Hak 75 g champignons fijn, halveer de rest en laat kleine champignons heel. Snipper de ui fijn. Hak de knoflook fijn. Snij het chilipepertje heel fijn.
*Breng 350 ml groentebouillon aan de kook.
*Bak de ui, knoflook, chilipeper en fijngehakte champignons 5 minuutjes op zacht vuur in olijfolie.
*Voeg de quinoa toe en bak even mee zodat hij warm wordt. Schenk de wijn er bij en laat verdampen. Schenk de bouillon erbij en laat zonder deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar worden. Roer af en toe.
*Snij de kip in blokjes en bak deze in een andere pan bruin. Bestrooi met wat zout en peper.
*Voeg na 10 minuten de gebakken kipblokjes en de wilde spinazie toe aan de quinoa.
*Bak de overgebleven champignon(helften) in 3 minuten in het tweede pannetje en breng op smaak met zout en peper.
*Hak de bladpeterselie grof en rasp de Parmezaanse kaas.
*Roer vlak voordat de quinoa klaar is driekwart van de peterselie en Parmezaanse kaas door het gerecht. 
*Serveer de quinoa met de gebakken champignons en de rest van de peterselie en kaas.

Eet smakelijk!

Recept van Jamie van Ommering

In 3 stappen de perfecte locatie, boek nu

  • 1 Stel jouw bijeenkomst samen
  • 2 Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes
  • 3 Kies en boek